05-10-05

I : Managers

Je hebt 2 soorten managers. Die die het kunnen en die die het denken te kunnen.
Managers die het kunnen zijn gedreven mensen, mensen die rekening houden met de business, veranderende marktomstandigheden, inkomsten & uitgaven en vooral ook met hun mensen.
Want in mijn sector is dit het kapitaal van het bedrijf. Het aantal mensen in dienst zorgt ervoor dat er geld in het laadje komt. Weinig mensen, weinig centen en zo simpel is het. Het zou niet de eerste keer zijn dat er een bedrijf wordt overgekocht voor veel geld en na enkele maanden al het kapitaal (lees werknemers) gevlucht is. Dit noemen ze letterlijk een kat in een zak kopen.

Nu bij ons doet zich het omgekeerde voor. Wij kopen blijkbaar alleen de zak. Letterlijk dan, want onze (nieuwe) manager en nu moet ik beleefd blijven, daar heb ik toch sterk mijn twijfels over.

Die man is zo met zijn eigen carriere bezig dat hij eigenlijk vergeet waar het allemaal om gaat. Hij schiet de ene kemel na de andere en hij denkt dat hij vroeger altijd in een beschaafd bedrijf gewerkt heeft en nu in de jungle is terecht gekomen bij een nog niet gekende groep levende wezens die hij absoluut wil exploreren. Maw, het lijkt wel een pater die in de congo een congolees dorp gaat bekeren.

Het lijkt wel of ik de enige ben die zo denkt, maar dit stuit mij zo tegen de borst, jongens toch, wat kan ik mij hier druk in maken. Iemand die slechts enkele maanden in dienst is en die het nu is even komt vertellen. Ik heb genoeg van zijn mentaliteit van mijn voeten. Ik heb genoeg met zijn arrogant gedrag en nog meer van zijn mentaliteit om emailtjes te merken volgens belangrijkheid. (zie titel van deze post)

Voordat ik hier helemaal door het dak ga heb ik besloten om me nu even af te zonderen en vanavond mijn wekelijks uitstapje nog iets uitbundiger te vieren.
Oh ja, dit bericht is I (I=Informational)

15:13 Gepost door Lazyman | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Proost! Uit pure en onversneden solidariteit zal ik heden avond om 18u.10 een glas (één à drie) van 25 cl drinken op een onverwoestbare manager-bestendigheid, een stevig dak en niet al te veel irritaatsie voor de medewerkers die wél weten waar ze mee bezig zijn.
A la votre!

Gepost door: Stof | 05-10-05

Reageren op dit commentaar

baas Het is merkwaardig dat we pas beseffen hoe belangrijk een goede baas is als we een slechte hebben :)
"Informational"?

Gepost door: grmpf | 05-10-05

Reageren op dit commentaar

bazen!! zwijg er stil van! Enne, een kater vandaag zeker?!

Gepost door: chinezeke | 06-10-05

Reageren op dit commentaar

Been there, done that... Je komt die pipo's overal tegen, helaas.
En het jammere van de zaak is dat ze nog goed overkomen bij hun baas ook.
En zo steeds verder opklimmen.
Ik troost me dan altijd met het Peter's Principle...

Gepost door: Spinning Dude | 06-10-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.