09-11-05

Het Generatiepakt

Het generatiepakt, iedereen is tegen langer werken... staken moeten we doen, want langer werken dat willen we niet.
 
Ik bekijk het anders. Ik denk, tegen dat ik zo oud ben, zal ik zo wie zo veel langer moeten werken, dus waarom nu niet realistisch zijn en de leeftijd al met een jaartje opschuiven.
Want de pensioenleeftijd van 65 wordt in de Belgenlandje zelden of nooit gehaald. Iedereen is op brugpensioen, vaak al van 53 jaar. Da's toch niet normaal.
Daarenboven, waarom moet er eigenlijk langer gewerkt worden ? Heeft er daar iemand al is bij stilgestaan ? Ja inderdaad, de reden is dat er te veel gepensioneerden en te weinig werkenden zijn. Maw er zijn te weinig kinderen geboren in deze periode waardoor er stilaan meer vergrijzing gaat optreden. De komende jaren zal dit alleen maar erger worden, dat is het effect van onze omgekeerde pyramide. Dus, als je het logisch bekijkt is dat langer werken eigenlijk een straf omdat de actieve bevolking van nu (die tussen dit en 10 jaar nog snel op pensioen willen)  te weinig kinderen heeft op de wereld gezet. Dus eigenlijk is het hun eigen schuld.
 
Misschien moeten we dit als uitzondering opnemen in het generatiepakt. Iemand met 3 kinderen of meer mag nog wel op brugpensioen. Die heeft immers zijn sporen verdiend.
Ik heb net al naar vrouwke gebeld, dat ze haar al mag voorbereiden voor straks ...
 

12:39 Gepost door Lazyman | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Tja ... die grote gezinnen van vroeger zijn zeldzamer geworden , maar denk ook dat dit komt door gewoon de evolutie ...
Andere tijden andere 'wetten ' ...

Gepost door: klaverke | 09-11-05

Reageren op dit commentaar

ik werk nu nog niet maar hoop ooit een job te vinden die mij goed ligt... Al moet ik werken tot mijn 70... Who cares! Ik wil niet op mijn 58 een ouwe boma zijn die ganse dagen thuis zit, en alleen maar aftakelt door allerlei kwaaltjes. Ik wil zo lang mogelijk actief blijven, dan hebde minder kans op die kwaaltjes... En idd, het is de mensheid zijn eigen fout. Zo egoïstisch dat ze hun leven niet meer willen wijden aan grote gezinnen... Max 2 kinderen, om het zo zelf goed en gemakkelijk te hebben... Ja, dan moeten ze maar op de blaren zitten, hé :p

Gepost door: Anne | 09-11-05

Reageren op dit commentaar

pensioen... ik mag er begot niet aan denken! Ik wil nog lang en veel werken! Die piramide is er niet alleen gekomen doordat de mensen ouder worden, maar die komt er ook door 't feit van de leerplicht. Vroeger gingen ze werken op hun 14de, tegenwoordig zitten ze op school verplicht tot hun 18de en loopt die periode bij menigeen uit tot hun 25ste...dus weeral een grote hoeveelheid minder werkenden!
Soit, als ik jou zo lees, mag ik stellen dat ik goed mijn best gedaan heb...toch IK WIL NOG NIET OP RUST!

Gepost door: chinezeke | 10-11-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.