24-11-05

Cijfertjes

Lazyman heeft een obsessie. Een obsessie voor cijfertjes.

Zit ik in de auto, dan tel ik mijn spaargeld, het aantal mercedessen, renaults en opel safira busjes dat ik tegen kom. Of het aantal verlichtingspalen…

Of nog leuker, ‘s avonds tel ik het aantal verlichtingspalen totdat je een kapotte lamp ziet.

Mijn record is 98.

Als ik op het toilet zit bijvoorbeeld tel ik mijn resterend aantal kilometers uit voordat mijn (lease)auto einde contract is. Door te vermenigvuldigen, optrekken en afdelen kom ik uiteindelijk aan mijn prognoses van het resterend aantal maanden looptijd van mijn kilometerscontract.

Elke maand verschilt dit, want soms zit ik in Brussel en andere dagen in Luxemburg, Zwevezele, of bij ons achter de kerktoren. Het boeiende is dus dat mijn rekenoefening steeds (elke maand) andere afwijkende resultaten geeft.

 

Ondertussen is mijn auto voor 72,7 % opgereden (overdrijf ik nu ???) en begin ik dus volop in mijn race naar het kiezen van een volgende bedrijfswagen. We hebben wel een aantal regeltjes zodat we geen carte blanche hebben, maar we hebben toch niet te klagen.

Mijn speculaties zijn dus volop bezig… mijn gedacht staat eigenlijk al vast, maar het probleem is, mijn huidige wagen zit nog maar aan 72,7 %, dus moet ik nog 27,3 % van mijn kilometers zien te volbrengen. 27,3 % hmmm, hoeveel maanden zou dat zijn ?

Ondertussen ben ik bijna door niemand te kloppen in hoofdrekenen. Hoe zou dat komen ?

Waarschijnlijk een beetje teveel op’t WC gezeten.

 


13:49 Gepost door Lazyman | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.