06-03-06

Maandagochtend verhaal voor bij de koffie.

Ooit ging ik eens op vakantie. Ik geloof dat het in 1996 was, dat ik onder zware druk van vrouwke lief me liet over halen om naar Turkije te gaan.
Ik had dit nog proberen tegen te houden door te vermelden dat, wanneer ik op mijn werk buiten kwam, ik me al in Turkije waande, maar hier had
vrouwke geen oren naar.

Met hangende pootjes vertrok ik dus naar Kusadasi. Het mekka van tourisme, valse merk T-shirts, cruiseschepen en ander westers verderf. Zoals elke zichzelf respecterende touroperator dien je je clienten nog enkele uitstapjes te verlappen.
Je weet wel, zo'n bus die je oppikt bij het hotel en naast enkele cultureel te verantwoorden plaatsen, ook nog minstens 1 chacochewinkel aandoet.

En het is op zo'n plaats dat het gebeurd is. Opeens werd mijn aandacht afgeleid door een kleine jongen.
Ik schat hem een jaar of 12, en ik hoorde hem fluisteren "Hey mister, mister"...

Mister vond de chacoche toch maar niks en begaf zich naar de jonge kerel.
De kerel zei tegen me. "Would you like to pass a message to my friend ?"

Bereidwillig zoals ik ben zei ik, "of course" en onmiddelijk hierop werd me een
envelope in mijn handen gestopt. Toen ik naar de envelope keek bleek de jongen reeds verdwenen.

De envelope bleek bestemd voor een meisje. Laten we haar Ferieke noemen.

Ferieke was een toffe meid, eentje met ballen aan haar lijf, en waarschijnlijk soms ook een pistool, maar hier ben ik nooit getuige van geweest.

Ferieke is sinds toen een goede vriendin van mij geworden. Alhoewel ik er zeker van ben dat ze me niet alles vertelde. Dit wilde ik ook niet, want Ferieke had meer haar op haar armen dan ik, en van zo'n type vrouwen kan ik soms nogal is huiveren.

Maar Ferieke was een "manwijf". Elke keer ik een foto van haar zag in de krant of op TV, dan maakte ze het V-teken.
Ferieke zei ik, dat V-gedoe met uw vingers, da's niet cool. Da's totaal passé, da's nog iets vanuit den oorlog. Maar ondanks dat ik het haar al 10 keer gezegd had, luisteren was niet haar sterkste kant.

En dat luisteren niet haar sterkste kant was, ja dat is nu nog maals gebleken. Ferieke speelde ook graag spelletjes. De uren dat ik met haar achter het gansebord gezeten heb. Jeetje, dat kind kreeg er maar geen genoeg van. Maar blijkbaar was ik niet de enige waar ze graag mee speelde. De staatsveiligheid behoorde ook tot haar vriendenclubje, want maar liefst 32 man kwam daar geregeld over de vloer. Ja, dat cijfer klopt, want ik heb haar is zien afwassen, toen er daar 32 glazen chocomelk stonden. Ferieke zag er toen ook erg moe uit, maar wat wil je, als je een marathon ganzebord achter de rug hebt. Uren kon Ferieke hiermee bezig zijn, ze had er een eigen stragegie over. Vaak was ze dan ook de winnaar en begon ze weer dat ellendige V-teken te tonen.

Maar sinds vorige week is Ferieke weg. Ze was het ganzebord spelen meer dan beu, ze was toe aan een nieuwe uitdaging. Zo speelden we reeds enkele malen verstoppertje. Maar altijd bij haar in huis. Ook haar andere vriendjes deden hieraan mee, want haar hele huis hing vol met cameratjes. Om haar daar te verstoppen...niet simpel. Ferieke vond dat niet erg. Ooit had ze meegedaan aan de Turkse versie van Big-Brother, ze was de camera's snel gewoon. Haar deelname aan Big-Brother was trouwens maar van korte duur. Elke keer er een proef slaagde stond ze daar voor de camera met haar V-teken, soms urenlang. Kijkend Turkije was dit blijkbaar snel beu, want ze werd relatief snel genomineerd om het huis te verlaten.

De vraag is, waar zit Ferieke nu ? Ze had een huis, gratis, ze moest zelfs geen huur betalen. En toch ... toch was het blijkbaar niet goed genoeg. Ferieke nam dus de benen en ook het V-teken was mee.
Foetsie is ze. Ze liet zelfs haar ganzebord achter, iets waar ik me sterk zorgen over maak. Zelfs haar andere vriendjes (die van de cameraatjes) vinden haar niet, en net zoals mij zijn ze diepbedroefd.

Dus hier mijn oproep : Wie Ferieke ziet, kan je het aub laten weten aan haar vriendjes, of post het hier als reactie, ik ben zeker dat haar vriendjes dit stukje misschien ook wel lezen.

 

08:20 Gepost door Lazyman | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.