07-11-06

Paswoorden

Ik heb er een broertje aan dood. Die verdomde paswoorden ook al weer.

Als professionele adviesverlener ben ik genoodzaakt om me te wenden tot een computer met de specifieke software. Software die steeds vraagt om je aan te melden met een gebruikersnaam en een paswoord.

Nu is het zo dat ik verschillende computers heb. Thuis, op het werk, bij mijn klanten. En elke klant verzint dan volgens zijn filosofie een gebruikersnaam en een paswoord.

Vroeger had ik enkel last met het onthouden van paswoorden, maar nu het ouderwordingsproces onomkeerbaar geworden is, kan ik soms met moeite nog mijn gebruikersnaam herrinneren. Het leuke is dat sommige sites je email adres als gebruikersnaam vragen, maar dit maakt het alleen nog erger. Elke klant heeft dus minstens 1 email adres voor iedereen (aliasen meegerekend) en het aantal klanten waar ik het laatste jaar gepasseerd ben en waar ik zo nu en dan is terug kom kan ik nog nauwelijks tellen. Dus je kan het al raden... hilariteit alom... ik hoor u al denken, schrijf dat dan toch op... maar waar had ik dat papiertje weer gelaten.

Ik moet toegeven dat ik soms slordig ben in zo'n dingen, alhoewel ik dit niet volledig wil toegeven. Ik ben van mening dat een paswoord niet dient genoteerd te worden, dat is niet veilig. En overal bij elke klant hetzelfde paswoord nemen gaat ook bijna niet. Want de ene zegt, een paswoord moet 8 tekens lang zijn terwijl de andere dan weer 6 tekens als standaard neemt. Soms ben je verplicht om elke 4 weken van paswoord te veranderen, bij anderen kan je tot je pensioen met 1 paswoord rond komen.

Als je dan maar sporadisch bij sommige klanten komt is het dus onbegonnen werk om al deze paswoorden op elkaar af te stemmen. Het resultaat van deze malaise is dat ik vaak ergens kom en dat ik van mijn dag aanwezigheid een halve dag verpruts aan het laten resetten van mijn paswoord, in de veronderstelling dat ik mijn gebruikersnaam nog wist natuurlijk.

13:20 Gepost door Lazyman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Welcome... ... back! Ik ben ook een hele tijd aant ronddolen geweest in blogspace maar heb nu weer een nieuw vast stekje gevonden!

Gepost door: Dana | 07-11-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.