30-11-07

Blurfing

Lets-go-surfing

Gisteren had ik nog wat tijd over en ben ik aan het blurfing geweest.

'Blurf-Wat ?' hoor ik u al zeggen. Blurfing, staat voor Blog Surfing.  Ik heb hier mijn eigen interpretatie op en laat me drijven op de golven van blogland.

Ik begin de blog van één van mijn vriendjes te lezen en vanuit deze blog kies ik willekeurig een vriendje van mijn vriendje. Ben je nog mee ?

Dat is eigenlijk redelijk leuk, want je komt op sites waar je van zegt, Jeezus... maar soms zitten er ook pareltjes tussen.  En elke keer leer je zo weer nieuwe blogs kennen. Want na 3 - 4 blogs kom je op totaal onbekende ja soms zelfs wereldvreemde blogs.

Zo kwam ik gisteren ergens bij een jongedame die honderduit aan het vertellen was dat ze aan het spul gezeten had, en dat haar vriendje ladderzat was en boos was omdat hij geen spul meer had en dan maar hopeloos in het midden van de nacht zijn vriend uit zijn bed gezet had om daar wat spul te schooien...  Normaal toch ?

Zo kwam ik uiteindelijk ook bij een leuk hondje terecht. Als je het mij vraagt veel leuker dan Samson en Gert.

 

08:16 Gepost door Lazyman in Algemeen | Permalink | Commentaren (4)

29-11-07

Foody

Bulli1062 Ik hou van eten en drinken, dat weet zowat iedereen in mijn vriendenkring.  Ik krijg dan ook nogal vaak eens een flesje wijn cadeau, (Een gastronomische menu is zo moeilijk om mee tebrengen) en dat begint zo langzaam maar zeker zijn sporen mee te brengen.

Nu wil ik wel even mijn 2 voorgaande verhalen nuanceren. Het waren vaak bekende mopjes die ik even op mezelf gespiegeld had, maar eigenlijk was dit niet de Lazy die jullie hier kennen/lezen.

Maar enfin, ik ben aan't afwijken. Wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat Lazy een buikje begint te krijgen. Wat, nee, het is er al...  Het is een fenomeen dat al enkele jaren in opmars is. Eerst eens een kilo-ke meer dan nog één en samen maakt dat toch vele kilo's. En nu, nu heb ik de alarmdrempel overschreden. Ik wil er vanaf, van dat buikje en die kilo's maar vermits ik zo'n karakter heb zo hard als boter vrees ik er toch een beetje voor.

Eigenlijk ben ik al 3 jaar aan't lijnen. 3 jaar waar er 2 kilo afgaat maar uiteindelijk 3 bijkomen. Maar nu is het gedaan, ik ga op mijn eten letten (snoepen doe ik niet) en ook op mijn drank (een wijntje minder kan ook geen kwaad). Nu niet dat ik moddervet ben, maar ik wil mezelf een seintje geven dat ik het niet verder mag laten komen. 

Alleen volg ik nog steeds kookles, en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de lijn. Want als je thuis light-room neemt om een saus te bereiden gebruik je in de les volle room en natuurlijk gebruik je ook "goei"-boter ipv margarine.  Snap je wat ik bedoel ?

 

Oh ja, voordat ik het vergeet, ik ben deze week al 600 gram afgevallen ;-)

07:33 Gepost door Lazyman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0)

28-11-07

Herken jij dit ook ?

stress_oneIk wil mijn auto nog eens wassen, ik ga dus naar de garage, maar onderweg zie ik nog post op de keukentafel liggen.

Dus eerst maar even de post bekijken, er kon wel eens iets belangrijks tussen zitten. Ik leg de autosleutels op de keukentafel, haal de rekeningen uit de post en gooi het reclamedrukwerk bij het papier maar ontdek dat deze bak propvol is. Dus ik leg de rekeningen op tafel, om dan eerst, voor ik het vergeet, de papierbak naar de papiercontainer te doen.

Maar het containerpark is naast de bank gelegen, en omdat ik toch die kant op moet, kan ik misschien eerst de rekeningen bekijken en de overschrijvingen regelen.

Ik neem mijn boekje met overschrijvingen en ik stel vast dat er geen overschrijvingsformulieren meer inzitten. Het andere boekje ligt in mijn bureau en daar vind ik naast het keyboard van de computer ook een halfvol blik Cola.

Ik laat de overschrijvingen liggen, want eerst moet ik die Cola opdrinken voordat ik het per ongeluk over het toetsenbord kieper. Maar de Cola is lauw geworden, bwaak, eerst even in de koelkast zetten om af te koelen. En terwijl ik met de Cola naar de keuken ga, zie ik dat de bloemen in de vaas dringend water nodig hebben !

Ik zet de Cola op het aanrecht, waar ik per toeval mijn leesbril vind. (die ik sinds gisterenmiddag kwijt was) Het beste is dat ik eerst de bloemen water geef voordat ik mijn bril terug leg op mijn bureau. Ik leg de bril even terug op het aanrecht, vul een kan met water en daar zie ik de afstandsbediening van de TV liggen.

Wie heeft die op de keukentafel laten liggen, als we vanavond TV willen kijken zullen we deze weer overal moeten gaan zoeken en weet niemand meer dat deze hier in de keuken ligt. Ik zal de afstandsbediening maar op de salontafel leggen, maar nu eerst de bloemen water geven. Terwijl ik dit wil doen stoot ik tegen de deur en mors een grote plas water op de vloer.

Ik vloek is goed en leg de afstandsbediening terug op de keukentafel en ga een dweil halen voor de plas water op te vegen.

Daarna ga ik naar de hal en ik probeer me vruchteloos te herinneren waar ik nu eigenlijk mee bezig was.

's Avonds komt mijn vrouw thuis en die stelt volgende zaken vast:

  • de auto is niet gewassen
  • de rekeningen zijn niet betaald
  • er staat lauwe cola op het aanrecht
  • de bloemen hebben geen water gekregen
  • de papierbak is niet geleegd
  • waar is het boekje van de overschrijvingen gebleven
  • waar is de afstandsbediening van de TV
  • waar had ik mijn leesbril weer gelaten
  • heeft iemand de autosleutels gezien ?
En terwijl ik besef dat ik vandaag niks gedaan heb, begrijp ik eigenlijk toch niet goed hoe dat komt, want ik ben de godganse dag druk bezig geweest.

11:41 Gepost door Lazyman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2)

Lazy@home

OnslowHeel soms heb ik mijn naam niet gestolen.Ik ben af en toe heel Lazy en een man ben ik fulltime.Net als Onslow hang ik dan voor de buis, met een glaasje lekker spul en ja zelfs een knabbeltje.Dan roep ik naar mijn vrouw, "Breng eens snel een pintje, voordat het gaat beginnen". Een half uur later roep ik terug, "Breng eens snel een pintje,want het gaat beginnen".Weer een half uur later roep ik nogmaals, "Breng eens snel een pintje, " en dan wordt er vanuit de keuken geroepen met een geirriteerde stem, "Seg denk jij nu echt dat ik niks anders te doen heb dan jouw een hele avond bier te brengen ?" en mompel ik terug "Lap, het is begonnen".

07:58 Gepost door Lazyman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0)

27-11-07

Oudjaar een feest

Het is weer zover, of toch bijna. Oudjaar vieren, het aloude (luxe) probleem. Jambers zou zeggen (met zware stem), met wie, waar en hoe doet de gemiddelde Vlaming dit.Lazy denkt, is dat domme feest daar weeral ?Dit zegt enkel iets over onze leeftijd, portefeuille, standing en populariteit.Want zeg nu zelf, je wordt in het nieuwe jaar weeral een jaartje ouder,je bent verplicht om diep in de beugel te tasten wil je ergens gezellig gaan eten (opgepast, daarvoor is het nog niet lekker !!!) en hoe meer decadentie hoe meer het kost natuurlijk. Als je het thuis of bij vrienden wil vieren ben je blijkbaar ook verplicht om vuurwerk in huis te halen, want anders kan je geen gasten meer ontvangen.Ook de zoektocht naar nepcadeau's is voor mij van het goede teveel.Geef mij dan maar de sfeer van kerstavond. Dit vieren wij samen met familie en vrienden thuis, met lekker eten, een flesje wijn, veel verhalen en plezier.

13:17 Gepost door Lazyman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1)

23-11-07

Emo-bloggers

Al een hele tijd ben ik hier niet meer geweest. Het was gedaan, het was een hoofdstuk dat was afgesloten. Emo-bloggers zoals ik weten dat, wij bloggen met ups & downs. Dan weer veel, dan weer weinig en elke dag verschijnen er evenveel nieuwe verhalen dan dat er anderen mee ophouden. Zo ook was mijn tijd gekomen. Lazyman had het loodje erbij neergelegd. Mijn motiviatie was ver te zoeken, die was samen met de inspiratie weggeëbt. Anoniem zou Lazyman verdwijnen in de zee van bloggers. Een zee die net zoals alle andere zeëen kabbelt op zijn getijden. De vloed had mij overspoeld en mee in volle zee teruggesleurd. Totdat ik hier vandaag terugkwam en mijn favoriete blogsters mij, nog badend in het zweet, wakker schudde. Here I am !

08:20 Gepost door Lazyman in Algemeen | Permalink | Commentaren (3)