22-01-08

Love is in the air

v4Het komt er weer aan, valentijn. Het feest van de liefde, the day of kitch. De dag dat je blind moet zijn om deze commerciële dag aan je voorbij te laten gaan. De dag van de geliefden die niets met liefde te maken hebben.

Ik heb niets tegen valentijn, maar wel tegen de commerciële uitbuiting ervan. Koop maar is een roosje op elk moment van't jaar en koop er één op valentijn. Je weet vast wat ik bedoel.

Maar wat ik me eigenlijk afvraag, hoe is het gesteld met de singles onder ons. Ik dacht bijna te schrijven "eenzamen", maar dit is een misplaatst woord.

Als single hoef je niet eenzaam te zijn. En als single kan je misschien eenzaam zijn, maar als koppel ook. En dat is nog veel erger.

Ik vier valentijn op gepaste wijze. Met een dikke knuffel, lieve woordjes en ja soms kan er zelfs een betaalbaar restaurantje af. Niet zo'n plaats waar ze een hele valentijnsmenu serveren, neen enkel een doordeweekse bistro waar het gezellig aan een schamel tafeltje met foute tafeldoek tafelen is. Zo eentje waar je nog drank krijgt uit een gewoon glas. Elk restaurant die zijn normale drank in een wijnglas wil serveren is bij mij taboe. 

Een avond waar gesprekken centraal staan, een avond voor elkaar, dat is valentijn. Een cadeau kopen doe ik niet, de complimentjes zijn met liefde gegeven en dat telt. 

08:21 Gepost door Lazyman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.