22-02-08

Kleur bekennen

kleurIk ben de laatste tijd nogal bezig met de ecologische gedachte. Ik ben geen "groene" zoals in de volkmond vaak gebruikt, maar ik ben iemand die zich toch het wel en wee van moeder natuur begint aan te trekken.

Zo probeer ik te besparen op energie. Dit brengt niet alleen centen op, maar ook minder co2 uitstoot. En gisteren las ik ergens een interview met een auto -invoerder die stelde dat hij niet begrijpt dat mensen nu nog een zwarte auto kopen. Een zwarte auto verbruikt immers meer doordat de airco tot 23 % harder moet werken in de zomer.

Wel, ooit had ik een zwarte auto en mijn zus een witte (verplichte kleur van't werk). Beide wagens stonden naast elkaar in de zon te blinken. Toen ik mijn hand op het dak van mijn wagen legde trok ik deze bijna onmiddelijk terug van de hitte. Toen ik ter vergelijking mijn hand op haar witte auto hield, kon ik deze makkelijk laten liggen. Er zat een "enorm" temperatuursverschil op beide auto's louter te wijten aan de kleur.

Welke kleur dienen we dan te nemen voor onze auto ? Wel, ook in de autoindustrie zijn er mode-tendensen. Daar de voorbije 10 jaar grijs de kleur-to-be was is dit nu passé. Wit, ja wit is het nieuwe grijs. Je ziet ze vaker en vaker terug in het straatbeeld. Autoconstructeurs presenteren hun auto's op beurzen vaak in het wit. Wit beste mensen is HOT.

Laten we kleur bekennen, welke kleur van auto heb jij ? 

09:04 Gepost door Lazyman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

leuk voor te weten.
Die van mij is donker blauw...
Zal daar ook wel onder vallen zeker...

Wat ook helpt is minder doorspoelen als je naar het wc gaat ;)
Je verbruikt maar liefst 10 liter water per keer!!!

Gepost door: moi | 13-03-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.