18-04-08

Ben jij een viespeuk ?

decoration

Vanmorgen in alle vroegte tufte ik in mijn auto gezapig naar het werk. Voor mij een kleine SUV-jeep dat af en toe gensters door zijn ruit liet vliegen.

Je weet wel, iemand die zijn sigaret buiten steekt om er de as vanaf te laten "waaien".  Nog geen minuut later gebeurde al wat ik al vermoedde. Yep, de viespeuk lanceerde zijn sigaret als een raket de venster uit waardoor deze net voor mijn auto de grond raakte. Mijn geweten knaagt wetende dat die sukkelaars, die in de Mont Blanc tunnel zijn omgekomen, hun lot te danken hebben aan net zo'n sigaret of moet ik viespeuk zeggen. Ik bedoel immers de eigenaar ervan.

Als er iets is waar ik 's morgens vroeg een hoge bloeddruk van krijg is het wel van dit. Ik heb niets tegen rokers, maar wel vaak iets tegen hun mentaliteit. Waarom moet een sigaret steeds buitengekieperd  worden ? Is er geen asbak in je auto voorzien misschien ?

Bij ons op het werk is er een rokersruimte, binnen en buiten. Buiten is er een mooi bushokje (zelfs 2) gezet op de mooiste lokaties van het terrein, steeds in de zon. Je zou soms zelfs je strandstoel er willen zetten. 

Bij dit bushokje staat dan een vuilbak speciaal voor sigaretten. Aan de deur (40 meter verder) staat opnieuw achter de hoek zo'n vuilbak. Waarom is het dan dat voor de personeelsingang het dan VOL ligt met afgelebberde peuken ? Waarom kan deze sigaret niet gewoon in de vuilbak gedeponeerd worden ? Ik zou soms graag is bij zo'n roker thuis gaan kijken. Ligt het daar bij u ook vol peuken ?

Wel beste roker, geniet van je sigaret, maar laat anderen genieten van een propere omgeving en gooi je sigaret niet zomaar weg.

 

Alvast bedankt. 

Lazy 

 

 

 

 

 

07:12 Gepost door Lazyman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.